Tooltip text
K   u   n   s   t   h   u   i   s       B   a   a   r   n


Toen
2013: Voor enkele Baarnse kunstenaars was het Koetshuis een ideale plek om hun kunstwerken met regelmaat te exposeren. De gemeente vond het een goed idee om, zolang het Koetshuis 'onbewoond' was, dit prachtige gebouw een creatieve bestemming te geven. De groep groeide gestaag en veel Baarnse Kunstenaars verenigd onder de naam 'Kunsthuis Baarn' hebben de jaren die volgden hun werk hier tentoongesteld.

Begin 2019 kreeg het Koetshuis een nieuwe huurder en kiest Kunsthuis Baarn voor een nomadenbestaan. Deels omdat er geen andere expositieruimte beschikbaar is, deels omdat dat ook past bij de geest van deze kunstenaarsgroep: niet teveel regeltjes en verplichtingen, wel een enthousiaste groep mensen die met elkaar de wereld mooier en interessanter willen maken met hun kunst en kunde.

Nu
Kunsthuis Baarn exposeert waar en wanneer het kan. Maar we geven ook workshops, maken werk in opdracht en zijn met onze kunst en kunde te vinden bij allerlei bedrijven en instellingen. Iedere kunstenaar op deze website vertelt daar zelf meer over.