Tooltip text
K   u   n   s   t   h   u   i   s       B   a   a   r   n
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Tineke de Boer

Schilderen
THEMA'S
Natuur en de seizoenen, couleur locale, historie, klederdracht, dans, portret en mensen in hun omgeving zijn terugkerende thema's in mijn schilderijen.
HOE TE WERK
Veel schetsen en ook gebruik van foto's; de onderwerpen zijn soms geabstraheerd maar meestal laat ik me leiden door herkenbare vormen; altijd tekenen naar levend model om je eigen handschrift als schilder te ontwikkelen en dan is er kleur, voor mij een oneindige taal van contrast, harmonie en inspiratie.
ONTWIKKELING
Na studie (kunst-)geschiedenis en mode in Utrecht: schilder/ en tekenlessen op het atelier van schilder en beeldhouwer Rien Goene, alwaar ik ruim 15 jaar heb gewerkt, de basis voor mijn techniek en motivatie; daarnaast voel ik me steeds meer levenskunstenaar, je schept, zet iets neer voor jezelf waar anderen ook van kunnen genieten een stuk vrijheid, vertrouwen, soms troost!
MOMENTEEL
Na ruim 13 jaar galerie & atelier Studio Creatuur in Baarn, geef ik nog steeds schilder- en tekenles in eigen atelier; het is mijn passie om het stokje door te geven aan jong en oud, het scheppend vermogen aan te wakkeren en zelfbewustzijn te stimuleren in een wereld vol onrust. Ben ooit verliefd geworden op olieverf en stoffen en streef in m'n werk nog steeds naar een decoratieve beelding, soms dromerig dan weer krachtig van toon. De beweging verstillen, dat houdt me bezig of ik nu met een opdracht of vrij werk bezig ben; mode, dans, portret van mens of dier het gaat om flow ik zeg wel eens: het is niet de kwast die schildert maar de hand die gaat.
ATELIERROUTE
Ik vind het leuk om een feestje te maken en m'n werk te delen met bezoekers uit Baarn of elders. Dat kan met de open atelierdagen bij mij thuis aan de Jacob van Lenneplaan 51 te Baarn; een moment voor communicatie en feedback naast het uitwisselen van het plezier om iets met je handen te maken.
LESSEN
Ambacht & levenskunst, laat je verleiden is mijn motto er gaat een wereld voor je open als je meer gaat waarnemen, actief en creatief wordt: misschien kan ik daar bij helpen; ik geef graag info over teken & schilderles, hoe en wanneer, ook voor kids vanaf 5 jaar.