Tooltip text
K   u   n   s   t   h   u   i   s       B   a   a   r   n
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Jessica van den Heuvel

Gevlochten lint
Tijdens het afstuderen aan de Design Academy zocht Jessica van den Heuvel naar materiaal voor het verbinden van stoelen en kwam terecht bij lint. Het proefmodel (twee houten frames verbonden door gevlochten lint) bleek niet geschikt te zijn als zitting, maar was aan de muur wel een mooi kunstwerk en bleek een verrassend materiaal te zijn. Na haar afstuderen is Jessica een ontwerpbureau gestart met de naam 'instincts' waar zij meubels ontwerpt en in eigen beheer ook maakt, maar ook gebruiksvoorwerpen als lampen, kussens en schalen. Zij werkt vooral met natuurlijke materialen op ambachtelijke wijze. Het kunstwerk van lint liet haar echter niet los en zij besloot om ook hiermee verder te gaan en inmiddels zijn er vier collecties ontstaan die regelmatig worden aangevuld.
De Connection Collection bestaat uit twee houten frames die door middel van linten aan elkaar verbonden zijn, gebaseerd op verbindingen tussen mensen.
Voor de Nature Collection is de natuur de inspiratiebron, er worden vier kleuren gebruikt om een landschap te creëren. De Drop Collection is wat ruimtelijker. Een lint wordt los getrokken zodat deze gaat hangen en een druppel ontstaat. Deze druppel wordt gevuld met lint in een andere kleur of kleuren door moulage toe te passen. De vierde collection is de Illusion Collection. Door met verschillende opeenvolgende breedtes van het lint te werken, ontstaat de illusie van beweging. Rechte lijnen lijken rond te lopen. Door lichtval en je eigen beweging verandert het kunstwerk.