Tooltip text
K   u   n   s   t   h   u   i   s       B   a   a   r   n
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Jan Zacharias

Schilderen
Hallo ik ben Jan (ZACHARIAS) Vossenberg, in 1956 geboren in het Zeeuwse Vlissingen.
Sinds 1983 woon ik met veel plezier in het prachtige Baarn.
Vanaf de tijd dat ik me kan herinneren heb ik altijd iets bijzonders gehad met kunst, tekenen en later schilderen. Ik kon met open mond schilderijen bewonderen en wilde altijd, dat ik dat ook ooit zou kunnen. Een leeg velletje werd al snel door mij vol getekend en dat is altijd zo gebleven. Nog dagelijks kladder ik tijdens het lezen de krant vol met kleine schetsjes.
Het schilderen begon eigenlijk pas in 1974 voor zover ik me kan herinneren. Ik kreeg toen een mooie Rembrandt schildersdoos van mijn vader. Die verf (de lijnolie) vond en vind ik nog steeds heerlijk ruiken.
Steeds vaker waagde ik me aan een klein schilderijtje en tijdens museabezoeken keek ik toen al mijn ogen uit bij schilderijen van met name, de Hollandse en Franse impressionisten. Later ging ik me steeds verder verdiepen in het werk van de Haagse en Amsterdamse impressionisten, zoals Isaac Israels en Breitner enz.
Ik denk dat met name die impressionisten mijn eigen werk zeer hebben be´nvloed; daar valt zoveel van te leren.
De afgelopen 30 jaren ben ik echt fanatiek gaan schilderen met olieverf en soms een uitstapje naar acryl. Ik ben autodidact, maar heb een aantal zeer leerzame masterclasses gedaan bij oa. Ernst Voss, Roos Schuring en Peter Klashorst. Met name van het kijken naar en verdiepen in kunstwerken kun je veel leren. Ik ben dan ook (gelukkig) nog lang niet uitgeleerd en uitgenoten. De onderwerpen van mijn schilderijen gaan meestal over koeien, weides, zee/strandgezichten en Amsterdamse taferelen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk in mijn werk te laten bewegen; er moet iets gebeuren!
Exposities:
In het verleden heb ik ondermeer geŰxposeerd bij studio Creatuur, TerGooi zkh, Kunsthuis Koetshuis, Wim Hogeveen, Speeldoos Baarn. Verder doe ik steeds mee aan de Open Atelier Route Baarn.