Tooltip text
K   u   n   s   t   h   u   i   s       B   a   a   r   n
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Hanz van der Hoeven

Artoonist
Ik omschrijf mijzelf het liefst als Artoonist.
Een aantal jaren geleden las ik deze term in zo'n wegwerpkrantje dat ik in de trein had gevonden. Een kunstenaar, van wie een schilderij getoond werd, noemde zijn stijl zo. Zijn werk beviel mij en het deed me denken aan mijn eigen werk. Sindsdien leen ik deze term met plezier. Een Artoon is een kleurrijk en illustratief geschilderde kritiek op humoristisch kunstzinnige wijze verbeeld. ( U moet mij ook niet verwarren met een kunstenaars collectief uit Rotterdam dat opereert onder de naam " De artoonisten". )
Ik ben als het ware met een potlood in mijn hand geboren. Als autodidact heb ik een ruime ervaring opgedaan in 10 jaar schilderen (op muren, doek, paneel etc), (boek) illustraties maken, kaarten ontwerpen, karikaturen tekenen. En het begeleiden van workshops.
Mijn kleurrijke en illustratieve schilderstijl leent zich uitermate goed voor kinder/baby kamers, of snoezelruimten.
U kunt bij mij ook terecht voor een bijzondere ervaring voor feesten en partijen. Huur me in als begeleider voor een schilder workshop of als karikaturist en geef zo uw vrijgezellenfeestje, bruiloft, jubileum of personeelsdag wat extra cachet.